Fietspositionering – STAP 1

Biomechanische lichaamsanalyse

brown and black clipboard with white spinal cord print manual

Master kinesitherapie en manuele therapie

CyCoo is gegroeid uit de passie voor fietsen en triatlon, maar aan de basis lag de opleiding master in zowel kinesitherapie als in manuele therapie. We hebben ons verdiept in de sportwetenschappen, alsook in het opsporen van de mogelijke oorzaken van klachten bij het fietsen. Heel vaak komt een bekkenproblematiek op de voorgrond, die het gevolg kan zijn van mogelijk een viscerale problematiek. Vandaar het belang van een compleet onderzoek waar ook rekening wordt gehouden met de voedingsgewoonten.

Lichamelijk onderzoek

Een reden waarom het zeer belangrijk is om een uitgebreid lichamelijk onderzoek uit te voeren is dat er tegenwoordigte vaak wordt ‘gegrepen’ naar zolen, aangepaste schoenplaatjes, … Dit kan nodig zijn, maar indien er een bekkenprobleem aan de basis ligt, zal dit enkel het letsel ‘bestendigen’.

Biomechanisch onderzoek

Er volgt een biomechanisch onderzoek door een manueel therapeut: bewegingsamplitudo, fysiologische aanpassingen of compensaties zoals bekkenstand, knieënstand, … worden nagegaan. Op zijn eigen fiets, gaat de renner, gedurende een 10-tal minuten opwarmen, gevolgd door een nieuwe biomechanische controle.

Functiestoornissen eerst verhelpen

Indien nodig, worden de functiestoornissen verholpen door een specialist in het desbetreffende vakgebied, eveneens worden oefeningen voorgesteld om het behaalde resultaat te handhaven.

Volgende stap

Contact